Sinds de introductie tijdens de pilot in Ede in april 2016, is onze slimme kluis, CAS, steeds populairder. Het is een goede oplossing voor MKB-ers waarvoor traditionele oplossingen te duur of te complex zijn, maar die toch elke dag met contant geld in de kassa zitten. De succesvolle samenwerking uit de pilot met Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen (SBEB) zetten we voort in het project ‘Slimmer omgaan met contant’. Zo zullen we begin 2017 winkelgebieden in Nijmegen, Hoofddorp en Rijswijk bezoeken.

Veiligheid en gemak

De belangrijkste reden voor MKB-ondernemers om voor CAS te kiezen, is en blijft de veiligheid. Medewerkers hoeven niet meer met cash over straat. De kassa wordt afgestort in het eigen pand. Dat is niet alleen veilig, het scheelt ook tijd. CAS telt het geld ook, controleert het op echtheid en stort het bij op de rekening van de ondernemer. En als hij vol is, dan komen wij hem vanzelf legen. Dat maakt cash voor ondernemers voortaan net zo veilig en makkelijk als pinnen.

Het geld staat natuurlijk de volgende dag automatisch op de rekening. Dat is goed voor de liquiditeit.

De 500e CAS in bedrijf

Wij plaatsten de 500e CAS bij Albert van Bezooijen van Mitra Rialto. Hij kreeg er dit jaar twee filialen bij. CAS stond al in de andere 10 filialen. “Het product en de dienst zijn volwassen geworden na de pilot in het begin. De kinderziektes zijn er wel uit. Daarom kozen we meteen weer voor een CAS in onze nieuwe filialen.”, zegt hij. “En het geld staat natuurlijk de volgende dag automatisch op de rekening. Dat is goed voor onze liquiditeit.”